Big Bang Legends

Nu este o gluma: copiii de 5 ani chiar pot invata acum fizica particulelor elementare, prin intermediul acestui joc.

In general, experienta ne-a invatat ca fizica cuantica si copiii de 5 ani nu prea au loc in interiorul aceleiasi propozitii.

Dar, inventatorii Angry Birds încearcă să schimbe asta, odată cu lansarea Big Bang Legends, noul joc care familiarizeaza copiii cu notiunile de baza din fizica particulelor.

„Acum cinci ani am glumit că va veni o zi in care vom preda fizica cuantica copiilor de cinci ani“, a declarat Peter Vesterbacka, co-fondatorul Lightneer, care a luat cuvantul in cadrul lansarii Big Bang Legends, ce a avut loc joi in Singapore.

Nu cu mult timp in urma, Vesterbacka a demarat proiectul Lightneer, care își propune să produca jocuri educative de înaltă calitate pentru copii.

„Acum vom avea sansa sa vedem tineri de cinci ani care joacă Big Bang Legends și au conversații despre quarcuri, protoni si atomi. Este uimitor“, a declarat acesta cu ocazia lansarii oficiale.

Copiii vor juca jocul raportandu-se la el ca la un element stiintific si vor trebui sa colecteze quarcuri de-a lungul drumului și sa distruga anti-materia.

Pentru toți aceia dintre voi care nu știu, quarcul este acea microparticula din care sunt construite particulele elementare, protonii și electronii.

După câteva minute de joc, am aflat că fiecarui proton ii corespun trei quarcuri – nu-i deloc o informatie rea pentru un copil.

„Pe măsură ce începeți jocul, și obtineti destule quarcuri pentru a debloca nivelul următor, nu faceti decat sa invatati care este compozitia unui atom. Deci va distrati fără a observa procesul educativ din spatele jocului.“

https _blueprint-api-production.s3.amazonaws.com_uploads_card_image_423812_d1a286a4-4879-4b3b-b638-d659fe307d0c

Leave a Reply