bypass gastric

Candidatul ideal pentru izolarea completă a unei mici porţiuni a stomacului faţă de restul organului situat între esofag şi duoden trebuie să fie ‘super-obez’ pentru a primi aprobarea medicilor.

În unele regiuni din Marea Britanie pacienţii care nu au un indice corporal de grăsime de peste 50 nu se califică pentru bypassul gastric, iar experţii în sănătate trag semnale mari de alarmă.

Aceştia sunt de părere că anumiţi medici şi campaniile care promovează  astfel de intervenţii încurajează pacienţii supraponderali pentru a se îngrăşa şi mai tare, deoarece în acest mod vor primi OK-ul pentru bypassul gastric.

Persoanele care au un indice de grăsime corporală de 30 sunt consideraţi obezi, iar cei care depăşesc valoare de 50 sunt clasificaţi obezi morbizi.

Potrivit medicului clujean Marius Fodor, o astfel de intervenţie este potrivită pentru o persoană care suferă de obezitate morbidă şi care trebuie să dea jos un număr semnificativ de kilograme într-un interval de timp foarte scurt, deoarece greutatea îi poate pune în pericol viaţa.

Alte criterii pe care un medic adevărat le urmăreşte în momentul în care un pacient doreşte să recurgă la o astfel de intervenţie sunt:

– Pacientul trebuie să sufere de obezitate morbidă de cel puţin cinci ani

– Nu este dependent de alcool

– Nu suferă de boli de natură psihiatrică

– Trebuie să aibă cel puţin 18 ani

Deşi o astfel de procedură aduce cu ea o serie de beneficii pentru sănătate, în ultimii ani a devenit mai mult un trend, în special în rândul celebrităţilor.

Leave a Reply