Un program-pilot, denumit Ad servio, a reprezentat un succes enorm in acest sens, caci a permis urmărirea permanenta și stocarea activitatii si progresului elevilor.

Prin intermediul acestui instrument didactic, profesorii, elevii si parintii acestora pot comunica in timp real.

Când vine vorba despre abordarea problemei absenteismului scolar, toata lumea ridica din umeri.

Un nou raport ne-a demonstrat ca unul din cinci studenți a ratat o lună de școală sau mai mult in ultimul an, ceea ce impune o inițiativă derulata intensiv la nivel de comunitate.

În primul rând, absenteismul este definit ca pierderea a cel puțin 10 % din zilele de instruire pe parcursul unui an scolar, numar ce se ridică la aproximativ 18 zile.

Iata ca un iesean inventiv, Alex Holicov, a pus bazele unei aplicatii care are un real potential de a solutiona problema chiulangiilor in Romania.

Spre exemplu, profesorii pot trimite informari instant parintilor, astfel ca sedintele nu mai sunt atat de necesare.

De asemenea, părinții pot solicita profesorilor informatiile dorite in orice moment și pot monitoriza astfel activitatea, progresul si absentele copiilor.

Creatorul Ad servio susține că platforma va deveni o unealta excelenta de combatere a absenteismului scolar.

Analizand provocarea, spun cercetatorii, problema este mult mai profunda. Asta deoarece statistica in școli raporteaza de obicei prezența medie de zi cu zi, care poate masca faptul că mulți studenți lipsesc de la scoala pe durate semnificative de timp.

Trebuie sa mentionam inca ca aplicatia a fost lansata acum 8 ani, insa nu a fost bine primită de catre cadrele didactice, intrucat era considerata a fi dificil de folosit.

Insa, in prezent, intr-o lume domniata de progrese tehnologice, Ad servio pare a fi un ajutor ideal in lupta impotriva chiulangiilor.

Leave a Reply