transplant pulmonar

Cei care au nevoie de un transplant pulmonar în această perioadă sunt în stare de şoc. Celebra clinica AKH Viena a încheiat colaborarea cu statul român.

În condiţiile în care în România nu se fac transplanturi pulmonare, nici clinica AKH nu mai primeşte acum pacienţi români. Anunţul a fost făcut în urmă cu două zile şi a adus disperare în sufletele celor aflaţi pe listele de aşteptare.

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a reacţionat dur faţă de această decizie. Acesta spune că a cerut Agenţiei Naţionale de Transplant explicaţii oficiale, întrucât nimeni nu ştie care sunt cauzele pentru care spitalul vienez refuza să mai trateze pacienţi români.

Voiculescu a spus că Eurotransplant, instituţia care reglementează aceste proceduri la nivel european, nu a primit nicio notificare din partea României. Acesta spune că de vină este „populismul unor personaje importante din PSD” şi iresponsabilitatea guvernului.

Clinica de transplant pulmonar din Viena colabora de 10 ani cu statul român

Timp de un deceniu, nu au existat probleme în acordul între instituţii, spune Voiculescu. Peste 40 de români s-au născut a doua oară după ce au fost salvaţi de echipele medicale de la AKH.

 

Clinica AKH Viena a anunţat că nu mai primeşte pacienţi din ţara noastră. Anunţul a venit la scurt timp după scandalul spitalului Sf Maria.

Instituţia medicală, aflată în subordinea Primăriei, a investit o sumă uriaşă pentru „un centru de excelenţă”. Acesta urma să se ocupe de transplanturi, la cele mai ridicate standarde din ţară, după ce instituţia a înghiţit peste 10 milioane de euro.

Aşa cum s-a întâmplat în trecut şi cu spitalul Floreasca şi „centrul de excelenţă pentru arşi”, niciun transplant nu a fost făcut vreodată la Sf. Maria. Asta şi din cauza faptului că nu există în acest moment niciun medic specialist în transplanturi care să lucreze acolo.

Cu toate acestea, centrul a primit acreditare pentru transplanturi

Fostul ministru al Sănătăţii a făcut toate aceste acuzaţii pe contul său de Facebook. Vlad Voiculescu a încheiat postarea trăgând un semnal de alarmă cu privire la faptul că vieţile pacienţilor sunt puse în pericol de cei care sunt plătiţi din bani publici tocmai pentru a veghea la sănătatea cetăţenilor.

 

Leave a Reply