sezonul estival

Sezonul estival 2017 se anunţă plin de evenimente, atât pe litoral, cât şi în Delta Dunării. Acestea vor începe cu Sărbătoarea pascală şi vor continua până la sfârşitul lunii august.

În teorie, sezonul estival va debuta pe 15 aprilie, odată cu Paştele, însă în practică, rămâne de văzut… Probabil că agenţii economici nu vor fi gata până la acea dată şi nici autorităţile, însă oficialii din turism privesc cu optimism anul 2017 în ceea ce priveşte turiştii.

În luna aprilie, vom avea parte de sărbătoarea „Lumină la malul mării”, acolo unde turiştii sunt aşteptaţi să sărbătorească Paştele. Pe 26 aprilie, începe a 20-a ediţie a Sunwaves. La festivalul de muzică electronică sunt aşteptaţi mai mult de 7000 de turişti străini.

De pe 29 aprilie şi până pe 1 mai, din Vama Veche şi până în Năvodari, evenimentele se vor ţine lanţ. De la concerte cu artişti de renume, până la drifturi de maşini.

În luna mai, iubitorii de arta culinară vor fi în extaz. Începe cea de-a doua ediţie la Festivalului scoicilor în Constanta şi a Festivalului peştelui şi a fructelor de mare, în Mamaia.

În luna iunie, turiştii vor sărbători Ziua copilului în Mamaia, iar în nordul staţiunii va avea loc Seawolves Bike Fest.

Mijlocul verii devine deja plin de evenimente pe litoral. În iulie, vor fi Seri Româneşti în Satul de Vacanţă, iar Mamaia Clasică va fi un eveniment săptămânal în Mamaia.

Pe 14 iulie are loc Mamaia Music Awards, iar o super-gala K1 are loc o zi mai târziu.

La sfârşitul lunii, are loc cel mai colorat cross de pe litoral, „The Color Run” .

 

Sezonul estival continuă în luna august cu noi evenimente

În afară de evenimentele săptămânale care se vor menţine şi pe parcursul lunii august, turiştii vor avea parte şi de o nouă ediţie Strongman. Până la Ziua Marinei, pe 15 august, staţiunea Mamaia va sărbători 111 ani de existenţă.

La sfârşitul lunii, între 25 şi 27 august, va avea loc o nouă ediţie a Festivalului Antic Tomis.

Şi staţiunile din sudul litoralului vor fi pline de evenimente.

De la show-uri aviatice, la Stuffstock şi la concerte în fiecare weekend, sezonul estival 2017 se anunţă plin de evenimente, pentru toate gusturile.

Leave a Reply