A devenit un trend pentru designerii de top sa vaneze construirea celei mai inalte cladiri din lume.

Ei bine, ultima cladire de acest gen a depasit limitele gravitatiei si imaginatiei, in acelasi timp.

the-big-bend-oiiostudio-exterior-day-xlarge

Designul pentru Big Bend, caci asa va fi intitulat gigantul, va zgaria la propriu norii Manhattan-ului.

Descrierea proiectului ar putea suna putin ciudat – „cea mai lungă clădire din lume“, insa acesti zgârie-nori în formă de U ar putea transforma complet New York-ul.

O firmă de arhitectură din New York si-a propus sa vina cu un mod creativ de a `indoi` regulile restrictive de proprietate ale orașului cu un nou gigant curbat, care va fi cea mai inalta (sau cea mai lunga, dupa dorinta creatorilor) clădire din lume.

Big Bend măsoară 1.22km în lungime de la un capăt la altul si are la mijloc o curba în formă de U, in dreptul celui mai înalt punct central.

Daca ar fi complet `întins`, impunătorul turn subțire, ar fi aproape dublu fata de unii dintre cei mai inalti zgarie-nori din lume, inclusiv Burj Khalifa și New York World Trade Center.

Noua clădire va cuprinde, de asemenea, un lift care poate „călători în curbe“, care se deplasează atât pe verticală cât și pe orizontală, în bucle continue, de-a lungul lungimii turnului de sticlă.

Cu vedere spre Central Park, The Big Bend se va alătura zonei de lux, formata din zgârie-nori a orasului, cunoscuta sub numele de „Billionaires’ Row“, si va fi amplasat între turnul One57 (a opta cea mai înaltă clădire din oraș) și 111 West 57th Street, clădire care urmează să fie finalizata anul viitor.

Proiectantii spun ca au vrut sa depaseasca lupta constructorilor pentru cea mai inalta cladire din lume, si asa le-a venit aceasta idee geniala.

„Ce ar fi dacă am substitui înălțimea cu lungimea? Ce ar fi daca zgarie-norii nostri ar fi lungi, mai degraba decat inalti?”

Leave a Reply