bone nepaleze

Să găseşti pe cineva capabil, din toate punctele de vedere, care sa aibe grijă de copilul tău, poate deveni o adevărată provocare.

Deşi în urmă cu aproape cinci ani, ‘trendul’ de a angaja o bonă filipineză părea să cuprindă majoritatea mămicilor cu un anumit status financiar, anul acesta bonele de origine nepaleză sunt noua ‘fiţă’.

Potrivit unui studiu realizat de Pro TV, având în vedere scandalul cu bonă filipineză în care este implicată familia lui Vanghelie, aceste dădace au început să piardă foarte mult teren în fata colegelor de religie budistă.

În timp ce filipinezele sunt de obicei nişte persoane foarte reci, nu îndeplinesc sarcinile atribuite de angajator şi sunt foarte comode, nepalezele sunt foarte organizate în ceea ce priveşte programul copilului pe care îl au în grijă.

Pe lângă faptul că sunt foarte iubitoare şi calde, copii devin ataşaţi de ele în timp record.

Părinţii din Capitală care au hotărât să angajeze o dădacă din Nepal au numai cuvinte de laudă, în special în momentul în care fac o comparaţie cu experienţele din trecut.

‘Ele nu-şi doresc să schimbe locul de muncă atât de des cum vor filipinezele. Prin prisma religiei în general, fie hindusă fie budistă sunt oameni calzi, oneşti, echilibraţi. Vin cu energie pozitivă în familie’, a declarat agentul de recrutare Corina Constantin pentru Ştirile Pro TV.

Numai în 2016, părinţii din România au adus în ţară aproape 200 de bone din Nepal sau Filipine.

Pentru a angaja o bonă, compania de recrutare percepe familiei un comision de cel puţin 3.000 de euro, taxă care nu are nicio legătură cu salariul angajatei.

Leave a Reply