Cea mai frecventă cauza declanşatoare de cancer este... ghinionul

Majoritatea formelor de cancer sunt cauzate de anomalii nebănuite prezente în codul genetic în momentul în care celulele încep să se dividă din senin.

Deşi majoritatea persoanelor, printre care şi noi, suntem de părere că această boală este moştenită pe cale genetică sau declanşată de un stil de viaţă haotic, două din trei cazuri s-au dovedit a fi anomaliile prezente în ADN.

Din nefericire, oamenii de ştiinţă spun că nu putem face nimic pentru a preveni acest lucru şi în cazurile de genul acesta, totul se rezumă la… noroc.

Cancerul cauzat de erori prezente în ADN se poate declanşa indiferent de mediu sau stil de viaţă, spun cercetătorii de la centrul Johns Hopkins Kimmel.

Aceste studii mai explica de ce cancerul afectează de multe ori oameni care au un stil de viaţă ca la carte şi care nu au astfel de cazuri în familie.

‘Stim cu toţii că trebuie să evităm factorii de mediu, cum ar fi fumatul, pentru a ne scade riscul de a face cancer.

Însă, în momentul în care o celulă se împarte în două celule identice, multiple erori se produc în ADN-ul uman.

Aceste erori sunt o cauză potenţială a mutaţiilor genetice din organismul persoanelor diagnosticate cu o formă de cancer şi au fost trecute cu vederea până acum’- explica autorul şi medicul studiului Cristian Tomasetti.

Rezultatele mai arată că organismul uman are nevoie doar de două sau trei celule de acest gen pentru că boala să fie declanşată.

 

Leave a Reply