colesterolul

De mulţi ani colesterolul din mâncare a fost blamat pentru aproape toate bolile din lume. Ni se spunea că trebuie să evităm alimentele bogate în colesterol pentru a avea o inimă sănătoasă.

Un nou studiu vine să răstoarne tot ce am învăţat până acum. Se pare că genele sunt cele responsabile pentru colesterolul mărit din sânge, şi nu alimentele.

Nutriţioniştii din Statele Unite au ajuns la concluzia că trebuie să uităm de grijile alimentelor bogate în colesterol.

Nivelul mare al acestuia este în continuare corelat cu afecţiunile cardiace. Însă, după ani de cercetări, oamenii de ştiinţă spun că dieta alimentară este irelevantă.

 

Schimbările alimentare nu afectează colesterolul dacă este deja în sânge

Cu toate acestea, persoanele care suferă de diabet, spre exemplu, ar trebui să evite astfel de alimente.

Potrivit unui cardiolog de renume, genele sunt cele care determină riscul la care sunt supuse persoanele cu colesterol mare.

Existenţa colesterolului este benefică pentru organism într-o anumită cantitate. Acestea reglează digestia şi producţia de vitamina D şi hormoni.

În SUA, limita maximă a colesterolului este de 300 mg. Modul în care acesta este procesat de organism diferă de la persoana la persoană.

Aproape 85% din colesterol este procesat şi creat de ficat. Astfel că alimentele ingerate nun sunt principala cauză a creşterii colesterolului.

Cu alte cuvinte, indiferent de ce am mânca, la acest capitol se aplică expresia „cum ţi-e scris”.

Specialiştii avertizează, totuşi! E bine să fim cu ochii deschişi atunci când alegem ce să mâncăm. Adevăratul pericol pentru inima şi pentru organism, în general, vine din grăsimile nesaturate pe care le consumăm în fiecare zi.

Leave a Reply