îmbraci

Felul în care te îmbraci este foarte important. E adevărată expresia că „nu haina îl face pe om”, însă prima impresie este una crucială.

În fiecare zi suntem atente la felul în care ne îmbrăcăm şi vrem să facem tot posibilul pentru a arăta impecabil. Este firesc, spun specialiştii, întrucât aceasta este o formă de comunicare foarte importantă.

Înainte de a deschide gura, prima impresie este făcută de ţinuta vestimentară. Aceasta  transmite un mesaj despre noi.

Importanţa hainelor este recunoscută încă din cele mai vechi timpuri. Acestea sunt adesea o prelungire a fiinţei noastre, iar felul în care le purtam spune multe despre încrederea în noi.

Un nou studiu arată că dacă te îmbraci mai îndrăzneţ, eşti mai inteligentă

O cercetare recentă a scos la iveală un lucru foarte interesant despre ţinuta vestimentară.

Oamenii de ştiinţă au apelat la 64 de voluntari care au participat la studiu. Aceştia s-au uitat la două poze. Una dintre ele înfăţişa o femeie care purta o fustă scurtă şi decolteu. Cealaltă poză reprezenta o altă persoană care purta o fustă mai lungă şi o bluză mai modestă.

În ciuda tuturor aşteptărilor, cea îmbrăcată mai îndrăzneţ a fost considerată ca fiind mai inteligentă de majoritatea voluntarilor.

Cercetătorii spun că îmbrăcămintea îndrăzneaţă lăsa impresia unei siguranţe de sine mai puternice.

Persoana care poartă haine mai nonconformiste sau mai îndrăzneţe inspiră mai multă încredere, spun specialiştii.

Atitudinea joacă şi ea un rol extrem de important la capitolul inteligenţă. La fel, şi postura corporală are un rol cheie în câştigarea încrederii celorlalţi.

 

 

Leave a Reply