Instagram doar ce a anunțat o schimbare majoră pentru modul in care vor fi gestionate postarile cu un continut sensibil.

Aplicația va începe sa estompeze (blurreze) fotografiile și videoclipurile care sunt considerate a fi prea explicite.

Utilizatorii vor avea în continuare posibilitatea de a vizualiza imaginile, dar va trebui să facă un pas suplimentar, apăsând pe post pentru a le vedea `in toata splendoarea`.

Nu este clar inca ce tipuri de conținut vor avea parte de noul tratament.

Cu toate acestea, Instagram nu-si va schimba niciuna dintre politicile sale, ci mai degrabă spera sa poata proteja utilizatorii deranjati de continuturile explicite, utilizand noul filtru „sensibil“, ca un fel de compromis.

„În timp ce aceste posturi nu încalcă regulile noastre, cineva din comunitate le-a raportat și echipa noastră de verificare a confirmat că sunt sensibile,“ a declarat CEO Instagram, Kevin Systrom, într-un articol pe blog care anunță schimbarea.

„Această schimbare nu înseamnă decat că utilizatorii sunt mai puțin susceptibili de a avea experiențe surprinzătoare sau nedorite în timp ce utilizeaza aplicația.“

Instagram a luptat mult timp cu modul de rezolvare a acestei probleme, în special atunci când vine vorba despre nuditate.

Aplicația a starnit critici si comentarii negative de mai multe ori de-a lungul anilor pentru eliminarea fotografiilor, actiune in care unii utilizatori au găsit ceva ofensator.

Un cont numit `Genderless Nipples` a devenit viral la inceputul acestui an, subliniind istoria complicată a aplicației privind nuditatea feminină.

Instagram a fost de asemenea criticat în trecut pentru eliminarea fotografiilor unor femei cu pete de sange menstrual pe pantaloni.

În cele din urmă, ca parte a efortului continuu de a face Instagram „o comunitate mai sigura“, compania a inceput sa introduca masuri de protectie precum cea de mai sus. De asemenea, Instagram organizează o serie de „InstaMeets,“ adica niste intalniri globale pentru ca utilizatorii Instagram să se întâlnească în viața reală.

Leave a Reply