Traim printre ei, suntem unii dintre ei, si se pare ca nu ne putem tine gura inchisa atunci cand vine vorba despre sex.

Și, desi nu ne place sa aratam cu degetul, social media este de vina.

Cel mai adesea, nici macar nu realizam ca avem aceasta problema, pana cand nu avem parte de o privire aspra si de un „E prea multă informație pentru mine. Serios.“

Apoi, urmeaza scenariul clasic si la fel de stanjenitor pentru toata lumea.

De ce ne gandim că ar fi OK sa împărtășim ceva atât de intim și privat cu orice persoana?

A devenit foarte clar ca orice barieră anterioară pe care obisnuiam sa o punem cand venea vorba despre viața sexuală a dispărut complet.

După o reflecție indelungata, cercetatorii au ajuns la concluzia ca renunțarea la această barieră a început tocmai de cand social media a devenit o parte atat de importanta a vietilor noastre.

În ultimul deceniu, social media a avut un impact enorm asupra modului în care percepem viața privată, spune sociologul Dr. David Beer de la Universitatea din York.

În trecut și, cel mai important, înainte de social media, a existat o linie mult mai clară între spațiile publice și viața noastră privată. Dar, social media a creat un mediu în care trebuie să facem alegeri cu privire la bariera pe care o punem intre viata privata si continutul media.

Suntem în mod constant in postura de a evalua si de a cantari informatia pe care ar trebui sa o postam online si cea care ar trebui sa ramana privata.

https _blueprint-api-production.s3.amazonaws.com_uploads_card_image_423237_8dce4f30-a3e0-4bb5-9d8e-41ed6881088e

Fie că este vorba de un comentariu amuzant facut de mama în intimitatea casei noastre sau despre un mesaj hilar pe care l-am primit pe Tinder, intrebarea este: ar trebui să împărtășim toate acestea? Și, dacă da, unde?

Dar, prin publicarea acestor informații cu caracter personal pe care alegem sa le facem disponibile pentru oameni pe care nu ii cunoastem, am stabilit un precedent periculos de a ne transforma vietile private în conținut pentru a fi consumat de către oameni necunoscuți.

Misiunea Facebook își exprimă constant dorința de a „da oamenilor puterea de a împărtăși și de a face lumea mai deschisă și conectată.“

Deci, aceasta conexiune puternica este realizata prin dezvaluirea detaliilor intime ale vietilor noastre?

Ei bine, ne-am transformat intr-o societate confesionala. Trăim într-o lume în care ne simțim obligați să ne mărturisim vietile pentru ca alții să le consume.

Se impune sa reflectam putin la aceste chestiuni si sa incercam sa oprim fluxul informatiei cat inca nu este prea tarziu.

Leave a Reply