biletele de avion

Biletele de avion sunt prima ta grijă atunci când te pregăteşti de o călătorie. La fel de bine, acestea devin ultima grijă după ce te dai jos din aeronavă.

Dacă obişnuieşti să îţi arunci boarding pass-urile în primul coş de gunoi, e bine să te mai gândeşti o dată. Este un obicei pe care îl au multe persoane, însă riscurile de a fi hack-uiti este enorm.

Potrivit specialiştilor de la „Krebs on Security”, biletele de avion şi cărţile de îmbarcare conţin foarte multe informaţii personale. Practic, orice persoană rău-voitoare poate fotografia sau scana codul de de bare de pe bilet.

 

Winston Krone, expert în criminalistică, spune că aceasta este printre cele mai uşoare modalităţi de a afla date personale despre o persoană. De la adresa de domiciliu, la e-mail şi numărul de telefon, toate pot fi scanate şi folosite în scopuri… neortodoxe.

 

Expertul a făcut un experiment cu biletele de avion aruncate

Acesta a făcut o poză şi a introdus mai apoi codul de bare într-un cititor de coduri. De aici lucrurile au devenit şi mai simple. A reuşit în câteva secunde să afle numele, numărul de frequent flyer şi alte informaţii de natură personală.

Mai mult, Krone a reuşit să acceseze şi un „record key”. Cu acesta şi cu restul informaţiilor pe care deja le avea, a intrat în contul Lufthansa şi a văzut toate zborurile rezervate, precum şi istoricul călătoriilor.

Evident, de aici până la a obţine şi mai multe informaţii, cu privire la plata biletelor, de exemplu, nu mai este decât un pas.

Dar chiar şi dacă rămâne la acest nivel, orice hacker ar putea să schimbe rutele, să anuleze călătoriile sau să anuleze contul de utilizator al victimelor.

 

1 COMENTARIU

Leave a Reply