priveghi Londra

Aseară în Londra, un val de linişte s-a aşternut asupra Pieţei Trafalgar în timpul priveghiului organizat în memoria victimelor care au pierit în atacul sângeros de pe Westminster Bridge.

Cetăţenii capitalei britanice s-au aşezat unul lângă celălalt în timp ce fiecare ţinea în mână o lumânare aprinsă în memoria ofiţerului ucis de teroristul Khalid Masood şi a celor trei civili.

A fost un moment de reculegere unic pentru londonezi, care după o zi extenuantă de muncă s-au deplasat direct în piaţă.

‘Atat de mulţi oameni şi totuşi o atmosferă atât de paşnică’, a mărturisit unul dintre participanţi.

Evrei, creştini, musulmani, atei, pensionari şi până şi mame cu bebeluşi în braţe s-au strâns laolaltă pentru a participa la momentul de reculegere în memoria celor patru victime.

Sute de drapeluri ale Marii Britanii fluturau în vânt şi lumânările le mai încălzeau mâinile îngheţate ale oamenilor strânşi în Trafalgar Square.

Tot felul de omagii au fost aduse în timp ce alţii au preferat să se roage chiar la faţa locului.

Priveghiul a fost organizat de primarul Londrei Sadiq Khan şi de un grup de politicieni.

‘Acei indivizi malefici şi bolnavi psihic au încercat să ne distrugă viaţa, însă nu vor reuşi niciodată şi îşi vor primi pedeapsa.

Victimele erau oameni din toate colţurile lumii. Acesta este momentul propice pentru a ne manifesta recunoştinţa pentru oamenii legii şi medici, care au ajuns într-o clipită la fata locului’ – a declarat Khan in fata multimii impresionante.

 

Leave a Reply