Singapore taxiuri zburatoare

Zilele în care rămâi blocat în trafic, în timp ce timpul se scurge pe bancheta din spate a unui taxi ar putea lua sfârşit pentru locuitorii oraşului Singapore.

Ministrul Transporturilor a statului insular a dezvăluit că se afla în etapa de negociere cu o serie de companii menite să conceapă de la zero taxi-urile zburătoare.

Aceste vehicule desprinse parcă dintr-un film SF fac parte dintr-un proiect special conceput pentru a ajuta transportul urban şi ar trebui să intre în vigoare începând cu anul 2030.

Planul ambiţios a fost dezvăluit de ministrul Pang King Keong în timpul conferinţei Business Times Leaders de săptămâna trecută.

Pe lângă proiectul vehiculelor zburătoare, Keong spune că administraţia statului mai are un as în mânecă: un serviciu public de autobuze ‘la cerere’.

Keong spune că sistemul de transport va funcţiona pe baza inteligenţei artificiale şi va deveni, în mod cert, un adevărat succes.

‘Pana în 2030, pot să jur că transportul pe cale aeriană va fi cel mai bine cotat mijloc de transport’, a declarat Keong.

În ceea ce priveşte serviciul de autobuze ‘on demand’, acesta va fi implementat deoarece autobuzele goale reprezintă o problemă destul de gravă în Singapore, unde locuitorii deţin cel puţin o maşină personală per familie.

În timp ce taxi-urile zburătoare vor intra în circulaţie mult mai târziu, autobuzele ‘la cerere’ vor fi lansate la sfârşitul lui 2017.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply