Sorin Grindeanu

Pavel Filip s-a întâlnit cu premierul roman să discute despre fenomenul care pare să fie luat din ce în ce mai serios. Sorin Grindeanu a discutat cu omologul sau moldovean despre „Balena Albastră”.

Cei doi oficiali s-au întâlnit joi, la Piatra Neamţ. Premierul din Moldova a spus că salvarea unei adolescente care se pregătea să se sinucidă la Chişinău este un semnal foarte bun al autorităţilor. Acest lucru arată ca măsurile încep să dea rezultate.

La rândul său, Sorin Grindeanu a spus că informarea prin intermediul presei şi a societăţii civile are un rol deosebit de important.

Pavel Filip a mai afirmat că măsurile impuse de autorităţi în Republica Moldova au fost discutate în cadrul Guvernului.

Fata salvată în ultmul moment este o dovadă că aceste măsuri au dat roade, a mai spus acesta. Oficialii moldoveni au început o campanie de conştientizare. Aceştia au discutat cu copii, profesorii, dar şi cu părinţii într-o abordare complexă.

Premierul moldovean a declarat că au fost identificaţi aproximativ 300 de copii care joacă în prezent „Balena albastră”. Cu toate acestea, autorităţile spun că au situaţia sub control.

 

Sorin Grindeanu a afirmat că informaţia este cheia rezolvării acestei situaţii

Acesta susţine că doar un efort comun al instituţiilor, al presei şi al societăţii civile poate să fie soluţia în cazul situaţiilor tragice la care sunt expuşi tinerii.

O adolescentă de 15 ani a fost salvată în ultimul moment la Chişinău.

Tânăra era pe care să se arunce de pe un viaduct din capitala Moldovei după ce ajunsese în ultima fază a jocului „Balena albastră”.

Autorităţile estimează la 300 numărul tinerilor care sunt angrenaţi în prezent în jocul morţii.

 

Leave a Reply