Govora

Staţiunea balneoclimaterică este o bijuterie a naturii situată în zona depresionară subcarpatică din nord-estul Olteniei.

Clădirile vechi realizate de maeştri francezi, arhitectura unică şi localnicii primitori transformă staţiunea Govora într-o locaţie aproape magică, în care atmosfera familiară te îmbie să te mai întorci cel puţin o dată.

Aceeaşi senzaţie au căpătat-o şi un grup de turişti din Republica Populară Chineză, care pe lângă primirea regească, au devenit fascinaţi de bucătăria tradiţională românească.

Spre deosebire de alte grupuri de turişti care poposesc în Băile Govora, aceşti chinezi au fost de departe cei mai privilegiaţi deoarece, din cauza unei confuzii, aceştia au fost plimbaţi peste tot şi s-au ospătat cu cele mai alese bucate.

Potrivit Ştirilor Pro TV, cei 18 turişti de origine chineză au fost confundaţi de oficialii din localitate cu un grup de investitori străini.

Aşadar, chinezii au rămas impresionaţi (puţin spus) de vacanţa pe care au petrecut-o la în staţiunea de la poalele munţilor şi sunt de părere că acesta este tratamentul pe care îl aplică cei din Govora tuturor turiştilor.

Un alt aspect de care prietenii noştri chinezi s-au îndrăgostit a fost ciorba de burtă.

Majoritatea au mărturisit că ciorba noastră de burtă este un preparat unic, cu un gust pe care nu l-au mai întâlnit în nicio ţară.

Ba mai mult, aceştia s-au grăbit să îl traducă şi în chineză deoarece vor să le povestească şi celor de acasă despre preparatul care i-a fascinat.

“Siao nio tu… tan.” – spune Xia Li.

Odată ajunşi la un magazin de suveniruri din staţiune, aceştia au fost surprinşi să descopere că majoritatea obiectelor erau ‘Made in China’.

Leave a Reply