frunză de spanac

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire uriaşă. O frunză de spanac ar putea fi folosită drept ţesut cardiac.

După ani de studiu şi de încercări în laborator, cercetătorii au reuşit să reproducă ţesutul uman cu ajutorul unei frunze de spanac. Această descoperire uluitoare ar putea să rezolve o problemă care demult îşi cauta soluţia: puterea de a repara organele bolnave.

Capacitatea oamenilor de ştiinţă de a recrea ţesut cardiac a fost un blocaj de-a lungul anilor în regenerarea celulară.

Oamenii de ştiinţă au reuşit, cu ajutorul unei imprimante 3D să refacă o parte din ţesutul cardiac.

O frunză de spanac a fost salvarea cercetătorilor

Aceasta a reuşit să reproducă sistemul microvascular aflat în structura cardiacă şi să irige astfel muşchiul inimii în mod corespunzător.

Frunza de spanac a fost folosită exclusiv pentru „infrastructura”. După ce au scos celulele din ea, oamenii de ştiinţă au folosit doar sistemul de „irigaţie” al frunzei, pentru a reproduce vasele de sânge de la nivelul inimii.

La fel cum planta îşi folosea nervurile pentru a-şi lua doză de nutrienţi şi oxigen, la fel acestea vor aduce oxigen şi sânge către inimă.

Nu este prima dată când plantele sunt folosite pentru a fi transformate în ţesut

Cercetătorii de la Worcester Polytechnic Institute spun că lucrurile încă se afla la început de drum, însă descoperirea este extrem de promiţătoare.

Aceştia ar urma să folosească această invenţie pentru a înlocui o porţiune de muşchi care a fost afectată de un infarct, de exemplu.

Concluziile complete ale studiului vor fi anunţate luna viitoare. Atunci oamenii de ştiinţă vor publica întreaga lucrare în revistă Biomaterials.

Leave a Reply