Spitalului Judeţean Constanţa

Starea critică a Secţiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa nu mai reprezenta un secret pentru nimeni.

Pe lângă faptul că nimeni nu a mai investit niciun leu în recondiţionarea acestei aripi, igrasia, igiena precară şi mobilierul mizerabil au transformat Secţia de Neonatologie într-un adevărat focar de infecţie.

Deşi secţia găzduieşte anual cel puţin 1.000 de nou-născuţi, micuţii veniţi pe lume de câteva zile şi mamele lor sunt nevoiţi să locuiască într-un mediu plin de germeni şi bacterii, deloc corespunzător pentru un bebeluş.

În ultimii ani majoritatea femeilor care aşteaptă un copil optează pentru maternităţile private.

Aceste instituţii însă, percep taxe exorbitante iar persoanele care nu îşi permit sunt nevoite să aleagă spitalul.

Se pare însă că incubatoarele vechi şi înghesuite, camerele infecte şi mizerie cruntă vor deveni în curând de domeniul trecutului.

Fundaţia Vodafone şi-a unit forţele cu Asociaţia Inima Copiilor şi Organizaţia Dăruieşte Aripi pentru a iniţia proiectul de recondiţionare al secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuți.

Secţia va împrumuta modelul celei din cadrul spitalului Marie Curie şi va fi mult mai spaţioasă şi mai aerisită.

Pe lângă aparatele medicale ultraperformante, încăperile sterile, mobilierul modern şi săli de naşteri dotate cu tot ce este necesar, cele trei organizaţii umanitare vor renova şi spaţiile care găzduiesc personalul.

Până şi voi puteţi contribui la realizarea acestui vis prin intermediul unui SMS la 8845 sau accesând pagina oficială a proiectului: www.nounascuticonstanta.ro.

Leave a Reply