medical

Sănătatea este un subiect foarte delicat atunci când vine vorba de ţara noastră. Astfel că a fost creat un top al celor mai sigure oraşe din punct de vedere medical.

Dacă vrei să te ştii în siguranţă la capitolul sănătate, poate că ar trebui să te muţi la Oradea.  Reşedinţa de judeţ a Bihorului are cele mai bune facilităţi medicale, coform unui studiu recent. Oraşul are nu mai puţin de 16 spitale, 90 de cabinete şi alte câteva zeci de farmacii.

Pe podium se mai află Braşov şi Timişoara, conform cercetării realizată de D&D Research şi Storia.ro. Nici Târgu Mureş, Baia Mare sau Cluj nu sunt de neglijat în ceea ce priveşte accesul la un tratament decent.

La coada clasamentului, aşa cum ne-am obişnuit, se află oraşele din sudul şi estul României. Giurgiu, Tulcea, Călăraşi sau Constanta, dar şi oraşele mari din Moldova sunt de evitat atunci când vrem condiţii bune de tratament.

Ca notă generală, respondenţii au avut tendinţa de a cota mai bine oraşele în care dezvoltarea economică este mai ridicată. La polul opus, cele mai slab cotate oraşe din punct de vedere medical sunt şi cele cu cea mai slabă dezvoltare financiară şi cu o rată a şomajului peste media naţională.

Nici Bucureştiul nu mai e ce a fost din punct de vedere medical

Capitala ocupă abia poziţia a nouă în acest clasament. Oraşele din Transilvania par să fie într-o continuă dezvoltare, atât din punct de vedere economic, cât şi al serviciilor medicale.

Cercetarea dată publicităţii recent face parte dintr-un studiu mai amplu, „Oraşele şi cartierele din România”. Aproximativ 170.000 de romani au răspuns până acum la întrebările acestui sondaj.

 

Leave a Reply