români

20 de turişti români sunt blocaţi în sudul Mexicului de mai bine de 24 de ore. Turiştii se afla în acelaşi loc într-un autocar prins într-un ambuteiaj.

Autocarul a rămas blocat în acelaşi loc mai bine de o zi din cauza unor proteste spontane care au avut loc pe şosea.

Cazul romanilor a intrat de urgenţă în atenţia Ambasadei României, conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

 

Oficialii români spun că turiştii le-au cerut ajutorul

Ambasada României la Ciudad de Mexico a luat în considerare cazul a 20 de cetăţeni aflaţi pe teritoriul Mexicului. Aceştia se îndreptau spre staţiunea Tuxtla Gutierrez. După ce au rămas blocaţi pe şoseaua care ducea spre staţiune într-un autocar din cauza unor manifestaţii spontante, aceştia au cerut ajutorul oficialilor romani.

Cei douăzeci urmau să se întoarcă în ţara pe data de 4 aprilie.

 

După semnalarea situaţiei, diplomaţii au început demersurile pentru a rezolva situaţia în care erau prinşi turiştii. Autorităţile au intervenit pe lângă poliţia locală pentru acordarea sprijinului la faţa locului.

Aceştia au fost trimişi să potolească manifestanţii şi să elibereze pe cât se poate zona pe care aceştia o blocaseră în urma protestului spontan.

De asemenea, Ambasada României în Mexic a cerut şi o escortă a poliţiei care să îi ajute pe turişti să părăsească în siguranţă zona manifestaţiilor.

În comunicatul remis de MAE se mai arata ca misiunea diplomatică monitorizeza în continuare cazul. Oficialii ţin legătura cu autorităţile mexicane şi acordă pe cât posibil asistenta consulară grupului de 20 de turişti români.

 

Leave a Reply