Copiii moderni dieta variata

Potrivit unui nou studiu, copiii din zilele noastre, în special cei care au sub cinci ani consumă mai multe fructe exotice decât părinţii lor.

Milioane de copii moderni consumă preparate precum pastă de măsline, hummus şi quinoa înainte de a împlini vârsta de cinci ani, sugerează studiul.

Aceşti puşti consumă mai multe mâncăruri ‘pretentioase’ şi mai sofisticate la o vârstă mult mai fragedă decât generaţiile precedente.

Mulţi dintre ei deja au dezvoltat o adevărată pasiune pentru preparate precum curry, pak choy şi aubergine, spun experţii.

1 din 20 deja au gustat până şi fructe de mare sau scoici – preparate pe care până şi adulţii le consumă destul de rar.

Aproape 6 din 10 părinţi care au un copil la grădiniţă spune că minorul are o dietă mult mai variată decât a lor.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, o dietă variată este un lucru pozitiv deoarece un copil care a încercat mai multe preparate nu va fi mofturos atunci când va ajunge la o anumită vârstă şi nu va ezita niciodată să încerce lucruri noi.

Cele mai populare alimente în rândul copiilor sub cinci ani se pare că sunt cartofii dulci, cous cous-ul, hummus şi asparagusul.

În loc să mănânce pâine prăjită, piure de cartofi sau supe de legume, copii din ziua de azi cer mango, avocado şi orez expandat.

‘Măslinele, quinoa şi cous cous-ul erau preparate greu de obţinut în copilăria noastră însă micuţii din ziua de azi au o varietate impresionantă atunci când vine vorba de mancare’, a declarat unul dintre autorii studiului.

 

Leave a Reply