fotbalul

Una dintre marile pasiuni ale europenilor este fotbalul. Şi cum orice bărbat este fericit atunci când echipa sa favorită câştigă, acest lucru se vede la… maternitate.

Situaţie amuzantă şi tototdata foarte interesantă în Islanda.

Una dintre cele mai mari maternităţi din insulă a înregistrat săptămâna trecută un număr record de naşteri. La un calcul scurt, se poate observa că s-au împlinit exact nouă luni de la prestaţia istorică a reprezentativei Islandei la Euro 2016.

Pe 27 iunie anul trecut, Islanda se impunea în fata Angliei la competiţia din Franţa.

Vikingii au câştigat atunci cu scorul de 2-1 în meciul de la Nişa în fata englezilor. Astfel, aceştia s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatului European, o premieră pentru naţională Islandei.

 

Fotbalul i-a unit pe islandezi cu… soţiile

Seara victoriei a fost una de sărbătoare prelungită pe micuţa insulă.

Cât de încântaţi au fost islandezii, s-a văzut 9 luni mai traziu. Maternităţile din întreaga insulă s-au confruntat cu o creştere a numărului de naşteri.

Cele mai importante clinici din capitala Reykjavik au confirmat că numărul de naşteri este semnificativ mai mare decât cel din perioada similară a anului trecut.

Şi un medic rezident de la un spitalul din capitală a declarat acelaşi lucru pe Twitter. Asgeir Petur Porvaldsson a postat că weekendul ce tocmai s-a încheiat a adus un record de naşteri la spitalul din Reykjavik.

El a constatat că acest lucru vine la exact nouă luni de la succes senzaţional la Islandei la EURO 2016.

 

Leave a Reply