atacatorul

Incidentul de la Londra de săptămâna trecută a zguduit o lume întreagă. Atacatorul, considerat iniţial ca parte a grupării Statului Islamic, nu are nicio legătură cu ISIS sau Al-Qaeda.

Oficialii din poliţia britanică vin cu o veste cel puţin surprinzătoare. Khalid Masood, cel care a intrat cu maşina într-un grup de oameni pe podul Westminster, nu are legături cu lumea teroristă.

De asemenea, poliţiştii au mai afirmat că nu există nicio dovadă că acesta s-ar fi radicalizat în anul 2003, atunci când era la închisoare, aşa cum se anunţase iniţial.

Masood a fost condamnat de mai multe ori în Marea Britanie. De fiecare dată, însă, acuzaţiile au fost de tulburare a ordinii publice şi vătămare corporală, dar niciodată de terorism.

„Atacatorul pare să fi deprins metode low cost, copiate după alte atacuri”

Anchetatorii au afirmat că Masood părea să reflecte idologia şi metodologia liderilor ISIS, însă nu există dovezi că făcea parte din vreo grupare teroristă.

Khalid Masood, în vârstă de 52 de ani, s-a născut în Kent, Marea Britanie. Acesta prezenta un oarecare interes în ceea ce priveşte jihadul, însă nu exista până acum nicio dovadă că ar fi plănuit atacul din timp.

 

Şeful Poliţiei din Londra face un apel la toţi cei care au intrat în contact cu atacatorul

Neil Basu, coordonator anti-terorism al Poliţiei britanice face un apel la toţi cei care au vorbit sau l-au văzut pe Masood în ziua de 22 martie. Este foarte important pentru anchetatori să îşi dea seama în ce stare de spirit se afla acesta, a mai spus poliţistul.

Până acum, se ştie unde şi când au avut loc atrocităţile comise de atacator. „Cel mai important este să aflăm şi care este motivul”, a mai declarat Neil Basu.

 

Miercurea trecută, Khalid Masood a intrat cu maşina într-un grup de pietoni aflaţi pe podul Westminster din Londra. Trei dintre ei au murit pe loc în urma impactului, iar un poliţist a fost şi el înjunghiat mortal în timp ce atacatorul încerca să fugă. La scurt timp, Masood a fost doborât de forţele de ordine.

 

Leave a Reply