malpraxis

Doi medici de la Suceava sunt anchetaţi pentru malpraxis după moartea unei femei de 70 de ani. Pacientă, victimă a unui accident rutier, a ajuns în stare gravă la spital, însă niciunul dintre ei nu a vrut să o interneze.

Pacienta a fost internată şi operată abia după ce conducerea spitalului a intervenit. Acest lucru s-a întâmplat la 5 ore de la accident.

Femeia în vârstă de 70 de ani a fost lovită de o maşină şi a ajuns în stare gravă la Spitalul  Judeţean Suceava.

Medicii aflaţi de gardă la Secţia de Primiri Urgente i-au făcut acesteia toate investigaţiile, apoi au chemat medicii specialişti.

După ce femeii i s-au făcut un computer tomograf la coloană, cap, abdomen şi membrele inferioare, aceasta a fost stabilizată.

 

Un medic ortoped şi un chirurg plastician sunt anchetaţi pentru malpraxis

Cei doi medici au fost chemaţi să evalueze starea femeii. Din păcate, aceştia nu s-au înţeles care să preia cazul mai întâi şi să opereze victima. Prin urmare, femeia a rămas neoperată din cauza neînţelegerii între medici.

 

Văzând situaţia, doctorul de gardă de la Urgenţe a sesizat conducerea spitalului

Directorul medical al unităţii spitaliceşti din Suceava spune că situaţia este inadmisibilă. Nu se poate ca nimeni să nu îşi asume cazul femeii. Dr. Doina Elena Ganea spune că cei doi sunt anchetaţi acum şi că astfel de practici trebuie să înceteze.

După ce conducerea spitalului a intervenit, ortopedul a intrat în operaţie cu victima pentru a-i amputa piciorul. 24 de ore mai târziu, pacienta s-a stins din viaţă.

Şefii spitalului aşteaptă acum rezultatele necropsiei pentru a vedea dacă cei doi sunt de vină pentru decesul femeii. Dacă se constată că aceasta a murit din cauza neglijenţei, medicii şi-ar putea pierde locul de muncă.

 

Leave a Reply