morocănos

Ţi se întâmplă să fii morocănos la birou dis de dimineaţă? Cercetătorii spun că de vină poate fi partea de pat pe care dormi. Aceasta poate influenţa starea de spirit, dar şi comportamentul la locul de muncă.

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au vrut să vadă cât de mult influenţează starea psihică locul în care dormim. Mai exact, partea patului.

 

Partenerul care doarme pe partea dreaptă a patului are cele mai multe şanse să se trezească morocănos

Potrivit cercetării dată recent publicităţii, nici cei care se dezvelesc dând toată pătura la o parte nu sunt cele mai optimiste persoane din lume.

Aceştia din urmă au cu 3% mai multe şanse să îşi urască slujba, ceea ce îi face că dimineaţă să fie cu 7% mai morocănoşi decât cei care dorm pe partea stângă.

Cei care dorm pe partea stângă a patului sunt mai optimişti

Prin comparaţie cu „dreptacii”, cei care dorm pe cealaltă parte a patului sunt cu 10 procente mai optimişti. Aceştia sunt mai zâmbitori şi mai deschişi, ceea ce îi face să se bucure şi mai mult de locul de muncă pe care îl au.

Acest lucru îi face că dimineaţă să se trezească mai bine dispuşi şi plini de energie.

 

Cercetarea a fost făcută pe un eşantion de 1000 de adulţi. O firmă producătoare de saltele din Regatul Unit a comandat studiul.

Tototdată, cercetătorii au descoperit că oamenii singuri şi introvertiţi preferă să doarmă pe partea dreaptă a patului. De cealaltă parte, oamenii optimişti cu mulţi prieteni preferă să doarmă pe partea stângă.

 

Leave a Reply