Spania

O acţiune de amploare a avut loc astăzi, simultan în Spania şi în România. Sunt vizaţi membri ai unei reţele internaţionale de contrabandă cu ţigări.

Au avut loc 38 de percheziţii la domiciliile unor suspecţi din Constanța, Dolj, Bistrița Năsăud, Arad, Timiș și București. În acelaşi timp, în Spania, poliţiştii iberici au efectuat 51 de descinderi în acelaşi dosar.

Persoanele vizate sunt cetăţeni romani, bulgari şi spanioli.

Descinderile au ca scop descoperirea ţigărilor provenite din contrabandă, a documentelor falsificate de transport şi a sumelor de bani provenite din vânzarea pe piaţa neagră.

Grupul infracţional din Spania este format în mare parte din cetăţeni români

Aceştia ar fi fost ajutaţi de bulgari, dar şi de alţi români care locuiau de ceva vreme un peninsula iberică. Suspecţii procurau ţigări de contrabandă din Bulgaria şi le transportau pe cale rutieră pe teritoriul Spaniei. După aceasta, le depozitau şi le valorificau pe piaţa neagră.

 

Potrivit anchetatorilor, grupul infracţional a fost format în anul 2015

Atunci s-a găsit o cantitate mare de ţigări netimbrate la un cunoscut contrabandist din Dolj.

Acesta avea modificate mijloacele de transport, în aşa fel încât ţigaretele să fie mascate corespunzător şi să treacă graniţa în cazul unui control.

Un an mai târziu, în 2016, în urma supravegherii suspecţilor, oamenii legii au identificat o altă autocisternă destinată contrabandei cu ţigări. Atunci au făcut legătura între individul din Dolj şi gruparea din Spania.

Grupul s-a aflat în atenţia autorităţilor încă de atunci, iar anchetatorii români au colaborat cu cei bulgari şi cei spanioli pentru a stopa fenomenul de contrabandă cu ţigări.

 

Leave a Reply