roşii româneşti

Deşi pe etichete, patronii marilor lanţuri de magazine subliniază negru pe alb ‘ROŞII ROMÂNEŞTI’.

Atraşi de aceste cuvinte, cumpărătorii sunt ferm convinşi că produsele pe care le introduc în coş au acelaşi gust ca roşiile din grădina bunicii.

Odată ajunşi acasă aceştia constată că roşiile nu au nicio legătură cu gustul la care se aşteptau deşi preţul a fost unul mult mai consistent.

Se pare însă că vina nu le aparţine managerilor din supermarketuri

Deşi nu vă vine să credeţi, persoanele responsabile pentru dispariţia gustului roşiei de odinioară este nimeni altul decât agricultorul român.

Da, aţi auzit bine! Agricultorul este cel care, în mod conştient, provoacă dispariţia definitivă a roşiei româneşti de pe piaţă.

Cauza? De ani buni fermierii români au încetat să mai folosească seminţele autentice ale roşiei româneşti.

Se pare că aceştia preferă în schimb seminţele franţuzeşti deoarece legumele rezultate prin cultivarea acestor seminţe rezistă un timp mai îndelungat pe rafturile magazinelor.

Spre deosebire de roşia tradiţională care are un timp de coacere mai scurt şi după numai o zi devine moale, roşiile franţuzeşti rezistă şi până la cinci zile.

Pe lângă faptul că sunt mult mai rezistente, aceste alimente sunt şi mult mai arătoase.

Majoritatea cad în plasa acestor roşii aparent gustoase în loc să dea o raită şi prin pieţele de ţărani.

În pieţe majoritatea standurilor încă mai comercializează acest soi de roşii, care deşi nu deţin cel mai promiţător aspect, sunt extrem de gustoase şi, nu în ultimul rând, mult mai sănătoase

Leave a Reply