rinichii

Din ce în ce mai multe persoane acuză probleme cu rinichii la nivel mondial. Acest lucru este cauzat de stilul de viaţă, dar şi ne nişte obiceiuri novice, pe care ar fi bine să le evităm.

Rolul rinichilor este foarte important pentru o bună funcţionare a organismului. Aceştia curăţă sângele şi ne scapă de substanţele reziduale, contribuind şi la reglarea tensiunii arteriale.

În cazul în care aceste două organe nu funcţionează optim, starea noastră de sănătate este pusă în pericol.

Pentru a ne menţine rinichii sănătoşi, este bine să evităm anumite obiceiuri

 

Abuzul de pastile împotriva durerii este un obicei dăunător rinichilor. Mulţi oameni obişnuiesc să ia calmante şi pentru cele mai mici dureri, însă nu ştiu că acestea ar putea afecta diferite organe. Un studiu recent arată că abuzul de calmante duce la deteriorarea funcţiei renale.

Şi excesul de proteine poate fi o problemă. Carnea roşie şi alimentele bogate în proteine pot deteriora starea rinichilor.

Trebuie să fim cu atât mai atenţi dacă suferim deja de o afecţiune renală minoră. Aceasta se poate agrava considerabil dacă nu avem o dietă echilibrată.

Se ştie că fumatul este dăunător pentru fiecare organ al corpului, deci afectează şi funcţia renală. Acest lucru a fost demonstrat în nenumărate studii de-a lungul timpului.

Sarea dă gust, dar şi bătăi de cap pentru rinichii noştri

Un alt rol pe care aceste organe îl au este metabolizarea sodiului. Dacă obişnuim să mâncăm prea sărat, înseamnă că rinichii sunt puşi la treabă aproape continuu, fiind nevoiţi să înlăture excesul de sodiu din organism.

Gripa şi răceala nu pot afecta propriu-zis funcţia renală. Dacă totuşi insistăm să ducem boala „pe picioare” şi să nu ne odihnim corespunzător când suntem răciţi, rinichii noştri vor avea cu siguranţă de suferit, spun medicii.

 

Leave a Reply