11 ani

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa continuă cercetările în cazul copilului de 11 ani găsit spânzurat zilele trecute. Oamenii legii confirmă că există o legătură cu jocul „Balena Albastră”

Date preliminare ale anchetei arată că băiatul s-a arătat interesat în nenumărate rânduri de jocul morţii. Acesta accesa frecvent internetul, iar colegii lui spun că l-au auzit vorbind despre joc.

Băiatul în vârstă de 11 ani s-a spânzurat la începutul acestei săptămâni în podul casei

Sora sa cea mare a fost cea care l-a găsit.

Anchetatorii nu au găsit niciun bilet sau mesaj prin care băiatul să îşi explice gestul. Autorităţile reacţionează în cazul „Balena Albastră”.

Băiatul obişnuia să intre des pe internet şi povestea despre un joc virtual, se arăta într-un comincat al IPJ Dâmboviţa.

Poliţia Română atrage atenţia părinţilor şi profesorilor cu privire la pericolele la care sunt expuşi copiii. Adulţilor li se recomandă să fie atenţi la comportamentul adolescenţilor, atât în viaţa reală cât şi în mediul online.

Deşi jocul încă nu este un fenomen în ţara noastră, poliţiştii îi încurajează pe copii şi adolescenţi să ceară ajutorul adulţilor dacă sunt ameninţaţi sau agresaţi de „prietenii” din mediul virtual.

Poliţia Română a demarat o campanie pe reţele sociale cu privire la pericolele jocului. Scopul acesteia este de a atrage atenţia părinţilor cu privire la comportamentul copiilor.

„Balena albastră” este un joc care poate fi fatal, iar prieteniile din lumea virtuală pot fi fatale”, se arata într-o postare a Poliţiei Române

Se pare că jocul are succes în ţările care vorbesc limbi slavice.

Jocul rusesc pare să circule mai mult în astfel de tari. „Blue Whale” are 50 de niveluri şi presupune îndeplinirea mai multor sarcini în viaţa reală. Acestea sunt primite de un „mentor” sau „custode”, iar utilizatorul trebuie să facă dovadă că a îndeplinit aceste provocări.

 

 

Leave a Reply