Carrefour

Carrefour va înfiinţa o cooperativă agricolă. Grupul francez vrea adune la Giurgiu peste 80 de familii de producători care să cultive peste 5.000 de tone de legume.

Proiectul iniţiat de retailerul francez vrea să aducă produse româneşti de calitate pe piaţa din ţara noastră, aducând împreună producători cu experienţă.

Compania a demarat campania în momentul în care guvernanţii vor să repună pe masă legea care obliga retailerii să vândă 51% din produse fabricate în România.

 

Carrefour are peste 10.000 de magazine la nivel european

Grupul este cel de-al doilea retailer la nivel mondial şi primul din Europa.

În ţara noastră, aceştia au aproape 300 de magazine, dintre care 32 de hypermarketuri. Restul sunt supermarketuri sau magazine de proximitate. De asemenea, francezii au şi un magazin online, dar şi 86 de supermarketuri Billa.

În urmă cu doi ani, francezii au fost pe locul doi că cifra de afaceri, după Kaufland.

Luna trecută, Comisia Europeană a lansat proceduri de infringement împotriva României şi Ungariei. La capitolul comerţ al produselor agricole şi alimentare, cele două ţări au primit scrisori de somaţie.

Oficialii europeni susţin că reglementările naţionale prin care obliga comercianţii să vândă 51% produse locale nu corespund legislaţiei în vigoare la nivelul UE.

Liderii europeni s-au arătat îngrijoraţi de propunerea romanilor cu privire la produsele naţionale

Aleşii români au vrut să oblige retailerii să vândă mai mult de jumătate din produsele agricole şi alimentare de la producători locali. Replica UE a fost că această măsură încalca principiile liberei circulaţii a bunurilor la nivel european.

Prin urmare, autorităţile din România vor relua discuţiile cu privire la legea produselor româneşti.

Leave a Reply