rujeolă

OMS trage un semnal de alarmă. Europa se confruntă cu o epidemie de rujeolă din cauza vaccinării insuficiente. Cele mai afectate tări sunt Italia şi România.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că s-au înregistrat peste 500 de cazuri în întreaga Europă. Peste 470 dintre ele sunt concentrate în doar câteva ţări. Cele mai afectate naţiuni sunt Italia şi România, însă şi Franţa, Elveţia, Germania, Polonia şi Ucraina au înregistrat foarte multe cazuri.

Italia este pe primul loc la numărul cazurilor de rujeolă

Peste jumătate dintre acestea au fost înregistrate acolo. Nici ţara noastră nu stă mai bine. 17 persoane şi-au pierdut viaţa din luna ianuarie a anului trecut, după ce au fost diagnosticate cu această boală.

OMS spune că maladia este „extrem de contagioasă” şi a provocat decesul a peste134 mii de oameni la nivel mondial în anul 2015.

Boala se manifesta prin erupţii cutanate şi febră, iar cei mai afectaţi sunt copii cu vârste sub cinci ani.

Oficialii din Sănătate spun că maladia este foarte uşor de evitat, printr-un simplu vaccin. Tot aceştia afirmă că, din păcate, în ţările în care sunt cele mai afectate, rata de vaccinare rămâne extrem de scăzută. OMS susţine că dacă 95% din populaţie ar fi vaccinată, rujeola ar putea fi eradicată.

OMS: este îngrijorător numărul cazurilor de rujeolă din Europa

Directorul Organizaţiei spune că autorităţile trebuie să facă tot ce le stă în putinţă pentru a stopa înmulţirea epidemiei. Acestea trebuie să menţină cel puţin un prag de 95% de vaccinare pentru că boala să fie eradicată.

Conducerea OMS a mai spus că în ultimii doi ani, rujeola a afectat din ce în ce mai mulţi oameni pe continentul european.

Dacă în ţările sărace, costul reprezintă o problemă, în Europa cauza nevaccinării rămâne scepticismul faţă de vaccinuri şi efectele secundare ale acestora.

Leave a Reply