dosarul

Dosarul „Grădiniţa groazei” îşi schimbă judecătorul. Alexandru Bogdan Arhip a fost suspendat din funcţie, după ce a insistat să audieze copiii în procesul aflat pe rol.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis: judecătorul va fi suspendat din funcţie pentru o perioadă de trei luni, ca sancţiune disciplinară. Decizia este definitivă.

La sfârşitul anului trecut, Alexandru Bogdan Arhip a fost recuzat de avocaţii părinţilor celor mici din dosarul cu pricina. Aceştia s-au arătat profund nemulţumiţi că magistratul a insistat la fiecare termen ca minorii să fie audiaţi.

Părinţii s-au aflat la cea de-a treia recuzare a lui Arhip, prin urmare CSM a început şi cercetarea disciplinară a judecătorului. Consiliul a constatat că acesta a comis doua abateri disciplinare în dosarul respectiv.

 

Şase angajate sunt acuzate în dosarul „Grădiniţa groazei”

Acestea sunt trimise în judecată de procurori după ce au fost suprinse cum agresau fizic mai mulţi copii de la grădiniţa privată „Micul Regat”. Mai mult, ele sunt acuzate şi că le dădeau celor mici vin sau cafea.

Există imagini care dovedesc comportamentul îngrijitoarelor. Minorii erau pălmuiţi sau chiar târâţi.

Potrivit unuia dintre avocaţi, copiii primeau vin pentru a dormi la prânz, iar pentru a se trezi „din beţie”, li se dădea cafea.

 

Imaginile au ajuns întâmplător în mâna părinţilor

Aceştia puteau să vadă online ce se întâmplă cu minorii pe camerele de supraveghere. La un moment dat, conducerea grădiniţei a uitat să oprească supravegherea video, aşa cum era stipulat în contract. În acel moment, unul din părinţi a văzut ce se întâmplă şi a sesizat organele abilitate.

60 de copii erau înscrişi la grădiniţa privată la momentul izbucnirii scandalului.

Leave a Reply