Prinţul Charles vizită oficială

Moştenitorul tronului britanic şi soţia sa, ducesa de Cornwall, îşi vor începe turneul european în cursul zilei de azi.

Deşi Charles deţine mai multe proprietăţi în Transilvania şi călătoreşte cel puţin o dată pe an în România pentru a le verifica, sosirea nobilului în ţara marchează a doua sa vizită oficială.

Prinţul Charles şi Ducesa de Cornwall vor porni într-un turneu care pe lângă ţările Italia şi Austria, cuprinde şi România.

Turneul a fost iniţiat de Comunitatea Naţiunilor şi face parte din strategia politică abordată de Guvernul Marii Britanii după Brexit.

Charles şi soţia sa vor fi destul de ocupaţi în intervalul 29 Martie – 6 Aprilie iar scopul principal al vizitelor este solidificarea relaţiilor dintre Marea Britanie şi partenerii săi europeni.

Prima destinaţie din cadrul turneului european este Bucureşti, unde nobilii vor petrece trei zile şi vor fi întâmpinaţi de preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis va profita de întâlnirea oficială pentru a-l decora pe moştenitorul coroanei britanice cu ‘Steaua Romaniei’, în grad de Mare Cruce.

Din Capitală, prinţul şi soţia să Camilla vor realiza mai multe excursii în împrejurimi.

Următoarea destinaţie a celor doi va fi Italia şi Sfântul Scaun, unde îşi vor petrece următoarele şase zile.

În Vienna, Austria vor sta doar două zile.

Deşi Charles a călătorit în România în nenumărate rânduri pentru a-şi vizita proprietăţile din Ardeal, aceasta este prima dată când vine însoţit.

‘De când am vizitat România pentru prima dată în 1998, am făcut tot posibilul pentru a asigura un viitor promiţător în satele saxone din Transilvania. Turismul reprezintă un aspect crucial în proiectul meu’, a declarat Prinţul Charles.

 

 

Leave a Reply