şoferii

Se ştie de ani buni ca Bucureştiul este printre cele mai aglomerate oraşe din lume. La fel de cunoscut este şi faptul că şoferii români nu stau foarte la respectarea regulilor de circulaţie.

Poliţiştii din Capitală scriu, în medie, o amendă pe minut, însă tot nu reuşesc să îi sancţioneze pe toţi cei pe care îi prund pe picior greşit.

 

Nu numai şoferii sunt indisciplinaţi, ci şi pietonii

O echipă a DIGI 24 a vrut să vadă cât de inconştienţi sunt participanţii la trafic din Capitală.

Reporterul Bogdan Ocnaru s-a suit în maşină şi a mers în recunoaştere pe principalele artere din Bucureşti. Acesta l-a avut alături şi pe comisarul şef de la Brigada Rutieră, pentru a semnala greşelile şoferilor în trafic.

Nici nu s-au urcat bine în maşină cei doi, iar neregulile au început să apară. De la vorbit la telefon şi nepurtarea centurii de siguranţă, până la neasigurare sau nesemnalizare. Cam aşa stau lucrurile în fiecare minut în traficul din Capitală.

Experimentul a durat o oră, însă poliţistul a vorbit continuu, observând greşeli elementare la aproape fiecare participant la trafic.

Pietoni, şoferi, biciclişti, toţi îşi riscă viaţa în fiecare secundă din cauza nerespectării unor reguli esenţiale de circulaţie şi de bun-simţ.

Anual, poliţiştii din Capitală dau peste 300.0000 de amenzi. La un calcul simplu, asta înseamnă o amendă la maximum două minute.

Cele mai multe sancţiuni le primesc şoferii care nu semnalizează, nu se asigură, nu poartă centura.

La fiecare şase zile, un om îşi pierde viaţa într-un accident rutier în Bucureşti.

Leave a Reply