Valencia răsfăţ culinar

Atunci când te gândeşti la o destinaţie turistică în care să te răsfeţi cu tot felul de bunătăţi, oraşul spaniol Valencia nu este tocmai prima locaţie care îţi vine în minte.

Te gândeşti la Paris, Istanbul sau poate Roma dar în niciun caz la oraşul situat pe Coasta Azahar.

Spre surprinderea tuturor, Valencia este, în realitate, o destinaţie de top atunci când vine vorba de răsfăţul culinar iar perioada cea mai propice este ACUM.

De ce?

Între 30 Martie şi 9 Aprilie, Valencia găzduieşte Săptămâna Restaurantelor.

Târgul include 50 de localuri care pun la bătaie prânzuri cu trei feluri diferite de mâncare pentru un chilipir de 20 de euro.

Cina în această perioadă te costă în jur de 30-35 de euro, chiar şi la restaurantele cu stele Michelin.

Deşi Valencia este al treilea oraş ca mărime al Spaniei, principalele atracţii turistice şi istorice sunt toate situate în Plaza del Ayuntamiento şi le poţi parcurge la pas.

Pentru a ajunge pe plajă – Playa de la Malvarossa, va trebui să iei un metrou sau un autobuz şi în 10 minute eşti acolo deoarece ai de parcurs doar şase kilometri.

Dacă eşti genul de turist pasionat de shopping, atât centrul oraşului cât şi mall-urile de tip outlet situate la periferie te vor face să te îndrăgosteşti pe loc.

De asemenea, vremea în această perioadă este perfecta, iar terasele încântătoare înghesuite pe trotuarele marilor bulevarde sunt pline ochi.

Un alt aspect care te va face să îndrăgeşti oraşul sunt celebrele ‘tapas’

Aceste gustări îţi sunt oferite gratis şi de multe ori se află pe masă înainte de a te aşeza.

Toate restaurantele şi barurile au adoptat acest obicei deoarece o farfurie cu alune bine prăjite, chipsuri sau sărăţele ‘insoţesc’ perfect o conversaţie plăcută.

Leave a Reply