viitorul europenilor în Marea Britanie

Prim-ministrul britanic este obligat să protejeze drepturile europenilor care locuiesc şi muncesc în Marea Britanie.

Primarul Londrei Sadiq Khan a ţinut să sublinieze acest aspect şi să îi reamintească Theresei May că drepturile imigranţilor europeni trebuiesc respectate.

În timp ce prim-ministrul a fost fotografiat în timp ce semna scrisoarea care va iniţia Articolul 50, primarul capitalei britanice a profitat de vizita oficială în Paris pentru a mai adăuga un pic de presiune pe umerii diplomatei.

‘Sunt mulţumit că prim-ministrul a recunoscut importanţa unui viitor cert pentru europenii care locuiesc în Marea Britanie, care erau foarte îngrijoraţi de acest aspect’, a declarat Khan.

‘Astazi, în ziua în care declanşează Articolul 50, aceasta deţine ocazia perfectă pentru a le garanta încă o dată că vor fi în siguranta’, a adăugat edilul.

Vizita primarului în Paris face parte din strategia politică abordată de Guvernul Britanic după Brexit.

În timp Prinţul Charles şi Camilla se afla în turneul european care cuprinde şi România, primarul Londrei a ales să călătorească în Franţa în ziua în care Articolul 50 este declanşat.

Totodată, în timpul discursului susţinut în inima Parisului, Sadiq Khan le-a mărturisit jurnaliştilor că el nu a fost ‘pentru’ Brexit, însă priveşte cu optimism viitorul Londrei.

Edilul a mai sugerat că lucrurile vor decurge cum trebuie dacă ambele părţi vor face ce trebuie.

În mod cert, procesul va fi unul complicat şi dificl însă cei responsabili cu procesul de negociere vor găsi o modalitate pentru a mulţumi ambele părţi.

Leave a Reply