Blue Origin

Compania care vrea să ducă turismul spre o altă dimensiune, a prezentat primele imagini cu New Shepard, nouă capsula aparţinând Blue Origin.

Primele fotografii ale prototipului fac senzaţie. Acestea au fotolii de lansare în cabina echipajului, care sunt înclinate în aşa fel încât pasagerii să poată admira cerul în timpul lansării.

Aventura adevărată începe, însă, abia după ce capsula ajunge la peste 100 kilometri. Abia atunci pasagerii pot desface centurile de siguranţă şi pot gravita în spaţiul generos oferit de capsula. New Shepard mai este prevăzută şi cu hublouri mari, „cele mai mari ferestre trimise în spaţiu”, după cum declară compania.

Blue Origin este deţinută de CEO-ul Amazon, Jeff Bezos

Acesta declară în luna octombrie a anului 2016 ca firmă pe care o deţine este pe cale să efectueze primul zbor cu echipaj uman în spaţiu. Acest lucru urmează să se intanple până la sfârşitul acestui an.

Turiştii se vor putea bucura de zboruri comerciale abia din anul 2018, spune acesta.

Capsulele proiectate de Blue Origin vor atinge alitudini suborbitale, iar un zbor va dura… 11 minute.

Prototipul a fost creat cu funcţie turistică, însă poate fi folosit şi pentru experimente. Compania pune la dispoziţie capsulele că laborator pentru studiul microgravitaţiei.

Compania Blue Origin a făcut senzaţie ieri la o conferinţă de presă

Jeff Bezos a prezentat capsula New Shepard miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta spune că proiectul va duce turismul într-o altă dimensiune. Cei care vor dori să graviteze deasupra pământului vor avea parte de experienţa vieţii lor.

 

 

Leave a Reply