cafeaua din ghinde

O studentă de la Facultatea de Inginerie Alimentară din Cluj a inventat cafeaua din ghinde. Pe lângă faptul că diferenţa este insesizabilă faţă de cafeaua normală, ghinda are proprietăţi energizante şi anti-cancerigene.

O studentă în anul IV de la Cluj a inventat băutura miraculoasă. Aceasta a descoperit-o când căuta un surogat pentru cafea când învăţa pentru licenţa.

Ioana Cozma este studentă la Inginerie Alimentară şi spune că băutura poate înlocui cu succes cafeaua. Nu conţine cofeină, însă este puternic energizant şi are o grămadă de antioxidanţi.

Specialiştii spun că băutura ar putea ajuta în lupta cu anumite afecţiuni.

Vlad Mureșan, şeful de lucrări al echipei care a lansat invenţia, spune că ingredientul minune – ghinda – a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite afecţiuni. De la boli cardiovasculare, până la cancer, acesta poate ajuta în prevenţia acestora.

 

Cafeaua din ghinde are un gust deosebit

Inventatoarea spune că băutura are un gust deosebit. Este la fel de amăruie precum cafeaua, însă are şi o notă care te poate duce cu gândul la ciupericile sălbatice.

 

Şi nutriţioniştii s-au arătat încântaţi de nouă invenţie

Anca Ignat, nutriţionist, spune că această băutură este o sursă importantă de Omega 6. Pe lângă grăsimile esenţiale şi sănătoase, ghinda mai conţine magneziu, B6, dar şi vitamine şi minerale. Acestea sunt extrem de utile atunci când ne confruntăm cu oboseala cronică sau trecem printr-o perioadă mai stresantă.

Cafeaua din ghinde este pe cale să fie brevetata, iar tânăra inventatoare crede că preţul ar putea fi mai mic decât al cafelei obişnuite.

 

 

 

Leave a Reply