Ministrul Muncii

Chiar dacă experţii în economie au tras nenumărate semnale de alarmă cu majorările salariale anunţate de Guvern, Ministrul Muncii nu renunţă. Lia Olguta Vasilescu a declarat că de la 1 iulie vor începe primele majorări, iar salariul mimim va creşte şi el. Cu 100 de lei în fiecare an.

Media creşterilor în următorii 4 ani va di de 56% a spus aceasta. Majorările fac parte din programul de guvernare care este foarte clar.

În cadrul unei emisiuni la Rtv ministrul a mai spus că în 2018, salariul minim va depăşi 1500 de lei.

 

Ministrul Muncii spune că cel mai mare impact bugetar va fi simţit anul viitor

Cu toate acestea, Olguta Vasilescu a reamintit că medicii vor avea salarii de până la 3.600 de euro. Măsură va fi luată pentru a stopa exodul medicilor, având în vedere că până acum peste 14.000 de cadre medicale au plecat din România.

Singura soluţie este salarizarea la cote europene sau măcar la 70% din acestea, a spus ministrul. Astfel că, de la 1 ianuarie 2018, salariile medicilor vor pleca de la 1.200 de euro, triplu pentru cei de la AŢI şi medicină de urgenţă.

Ministrul Muncii: legea salarizării este pe cale să fie adoptată

Aceasta a mai afirmat că în aceste momente se fac ultimele retuşuri la legea cu pricina.

Olguta Vasilescu spune că, după adoptarea legii, un inspector de Poliţie va câştiga 5000 lei, iar un învăţător, 4000.

FMI nu este de acord cu programul de guvernare

Specialiştii de la Fondul Monetar Internaţional spun că economia României poate fi grav afectată. Cu toate acestea, guvernul PSD continua să susţină creşterile salariale şi tăierile de taxe.

 

Leave a Reply