reţeta succesului

Te-ai întrebat vreodată care e reţeta succesului? Ei bine, fondatorul platformei Zero To Skill spune că aceasta este foarte simplă şi că nu trebuie să adăugăm nimic în viaţa noastră. Trebuie doar să renunţăm la unele lucruri.

Succesul este o definiţie relativă şi arata atfel de la individ la individ. Sunt câteva elemente care pot fi aplicate, însă, în orice situaţie de viaţă, conform lui Zdravko Cvijetic.

Primul lucru de care trebuie să scapi este stilul de viaţă nesănătos. Un corp deplin funcţional şi sănătos îţi va dezvolta şi o minte pe măsură.

Bucură-te de lucrurile mici şi lasă deoparte obiectivele pe termen scurt. Gândeşte-te că faci ceva de dragul de a face şi apreciază fiecare succes de moment. Pe termen lung, ştii că ce faci acum îţi va atinge obiective. Încet, dar sigur.

 

Reţeta succesului: renunţarea la ideea de a te face plăcut de toată lumea

Zdravko Cvijetic afirmă că un om de succes este responsabil pentru propriile acţiuni. Doar tu eşti cel care decide încotro vrei să se îndrepte viaţa ta. Astfel că scuzele pe care le invoci în anumite situaţii nu fac altceva decât să te tragă înapoi.

Formula magică a succesului nu există. Presupune muncă interioară şi exterioară către un obiectiv anume. De asemenea, încercarea de a atinge perfecţiunea te poate ţine pe loc. Ca şi succesul, perfecţiunea este un concept relativ, aşa că încearcă să fii cea mai bună variantă a ta şi să te îmbunătăţeşti pe parcurs.

Dacă faci o sută de lucruri în acelaşi timp, nu înseamnă că eşti mai eficient. Ba dimpotrivă. Renunţă, aşadar, la multitasking şi fii 100% prezent în jobul pe care îl faci, indiferent dacă e vorba de afaceri, un antrenament la sală sau o conversaţie cu cei dragi.

 

Oamenii toxici din jurul tău te trag în jos

Dacă ţi se pare că faci totul bine şi nu înţelegi de ce nu îţi ies lucrurile aşa cum ţi-ai dori, uite-te bine în jurul tău. Este posibil să fii înconjurat de oameni toxici, iar aceştia nu fac altceva decât să te tragă în jos. Înconjoară-te de oameni care să te inspire şi să te ajute să te ridici.

Nu încerca să mulţumeşti pe toată lumea. Se ştie deja că este imposibil. Deci, nu are sens să îţi consumi energia pe un astfel de obiectiv.

Rămâi autentic şi oferă tot timpul cea mai bună versiune a ta. Se vor găsi oameni care să o aprecieze. Dacă vrei, gândeşte-te la tine ca la un produs de nişă. Sunt persoane care apreciază produsul şi persoane care nu fac parte din targetul nişei respective.

Leave a Reply