Daily Mail gafă de proporţii

Publicaţia britanică a mai bifat încă o gafă de proporţii

Într-un articol despre vizita oficială a Prinţului Charles în Romania, Daily Mail în loc să scrie ‘Bucuresti’ în titlu, a scris ‘Budapesta’.

Ştirea avea ca şi subiect principal faptul că nobilul a încălcat regulile de conduită ale Casei Regale a Marii Britanii şi în loc să se rezume la o simplă strângere de mână, acesta a îmbrăţişat un băiat în timp ce se plimba prin Centrul Vechi al Capitalei.

Deşi s-au grăbit să modifice greşeala, pe platforma de socializare Facebook aceasta a rămas şi a fost luată în derâdere de milioane de utilizatori.

Protocolul Casei Regale Britanice spune că personalităţile familiei regale nu au voie să se îmbrăţişeze, să se sărute pe obraz sau să fie atinşi pe umăr în momentul în care fac cunoştinţă cu cineva.

De când a ajuns în România, se pare că Prinţul Charles a ales să ignore complet aceste reguli de conduită.

În momentul în care a cunoscut-o pe Prinţesa Margareta, în loc să îi strângă mâna şi atât, gentlemanul desăvârşit i-a sărutat mâna.

Câteva ore mai târziu, în timpul unui tur la pas prin Bucureşti, Charles i-a oferit o îmbrăţişare zdravănă unui elev, care a vrut să îl cunoască personal.

În timpul plimbării prin Centrul Vechi al Capitalei, Charles a făcut o oprire scurtă şi la Biserică Stavropoleos, unde a fost întâmpinat de un grup de măicuţe şi preoţi.

Următorul popas a fost la Teatrul Naţional, unde a făcut cunoştinţă cu echipa instituţiei şi a urmărit o piesă dramatică, pusă în scena special pentru el.

Leave a Reply