medic

Un medic din România trage un semnal de alarmă cu privire la diete. Dacă alegi să sari peste mese, NU vei obţine efectul scontat pe termen lung.

Peste jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali, arata o statistică oficială a OMS. Atunci când vor să slabească, aceştia vor rezultate rapide şi fac cea mai mare greşeală: se înfometează.

Specialiştii spun că această abordare nu are cum să dea rezultate pe termen lung. Chiar dacă vrei să sari peste o masă, cel mai probabil vei recupera numărul de calorii la următoarea.

Medic nutriţionist: metabolismul se leneveşte dacă mâncăm mai puţin

Dr. Şerban Damian spune că atunci sărim peste o masă suntem tentaţi ca la următoarea să consumăm alimente bogate în calorii, care să ne ţină de foame pe termen lung.

În plus, corpul nostru se adaptează la condiţiile pe care le impunem. Astfel că metabolismul încetineşte iar corpul intră în „modul de supravieturie”. Cu alte cuvinte, organismul nostru nu ştie când mai primeşte mâncare, aşa că îşi turează la minimum motoarele, pentru a supravieţui cu ce primeşte.

În loc să slăbim, ne frustram, ne înfometam şi nici nu vedem rezultate

Specialiştii spun că numărul de calorii pe care îl consumăm într-o zi trebuie împărţit în mai multe mese.

Atunci când mâncăm, glicemia din sânge creşte. Aceasta influenţează secreţia de insulina, hormonul care este responsabil cu îngrăşarea şi cu procesele metabolice.

Consumând alimente puţin şi des, nivelul de glicemie rămâne stabil, astfel că metabolismul nostru poate să funcţioneze în regim normal şi să „ardă” tot ceea ce nu ne este de folos.

Acesta este şi motivul pentru care cele mai multe cure de slăbire presupun 3 mese pe zi la ore fixe, dar şi două gustări.

 

Leave a Reply