Tudor Ciuhodaru

Cei care vor să îşi obţină permisul de conducere ar putea fi nevoiţi să înveţe reguli de prim ajutor. Deputatul Tudor Ciuhodaru a iniţiat un proiect de lege în acest sens.

Deputatul PSD, medic de profesie, vrea ca cei care dau examenul pentru permisul de conducere să ştie să acorde primul ajutor în trafic. Astfel că, în afară de şcoală de şoferi, aceştia vor trebui să fie absolvenţii unui astfel de curs, la finalul căruia să dea un examen.

Ciuhodaru spune că primele minute după producerea unui accident sunt vitale pentru victime. Prin urmare, cei care sunt implicaţi sau martori ai unor astfel de evenimente în trafic, ar putea acorda ajutor de urgenţă victimelor.

Deputatul a spus că se afla în etapa de strângere a semnăturilor. El spune că proiectul este unul util şi crede că va avea susţinere printre colegii social democtrati şi nu numai. Acesta a mai afirmat că în trafic suntem cu toţii oameni şi nu contează culoarea politică.

Tudor Ciuhodaru spune că un astfel de curs ar putea face diferenţa între viaţă şi moarte

Sunt ţări europene în care acest sistem este deja adoptat, a spus deputatul. Paramedicii din trafic vor fi instruiţi printr-un program al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului de Interne.

80% dintre accidente  se întâmplă în afară localităţilor, spune deputatul. Timpii de intervenţie sunt mai mari, nu este nimeni în zona să intervină, iar până ajung salvatorii în locul accidentului, viaţa unei victime depinde de participanţii la trafic.

Fiecare ar trebui să ştie cum să intervină atunci când este vorba de prim ajutor, a mai spus Tudor Ciuhodaru.

 

 

Leave a Reply