alimente

Există alimente care trebuie ţinute la frigider pentru a se păstra în condiţii optime. Există, însă, şi unele care nu ar trebui niciodată depozitate la rece pentru că îşi pot pierde din calitate.

Temperatura scăzută a frigiderului poate afecta calitatea anumitor alimente. Acestea îşi pierd din nutrienţi dacă sunt depozitate necorespunzător.

Pâinea este unul din alimtentele care nu ar trebui niciodată ţinut la frigider. Răcoarea şi umezeala vor face că mucegaiul să apară mai repede decât te-ai aştepta, iar pâine nu va rămâne moale şi pufoasă, aşa cum îţi dorest.

Ceapa trebuie păstrată, de asemenea, la temperatura camerei. Este bine să păstrăm această legumă într-un loc uscat şi întunecat pentru a împiedica răspândirea bacteriilor. Este foarte important ca ceapa să rămână în coaja, care o protejează.

 

Există alimente care îşi pierd din valoare atunci când le ţinem în frigider

Roşiile cherry sunt păstrate şi ele la frigider. Putem vedea asta şi un supermarketuri. Cu toate acestea, însă, specialiştii spun că roşiile naturale trebuie păstrate la temperatura camerei pentru a-şi menţine textură.

La fel se întâmplă şi în cazul cartofilor. Aceştia îşi pierd şi gustul dar şi textura atunci când îi ţinem la rece.

Frigiderul pare să fie locul de depozitare a cafelei pentru mulţi oameni. Complet greşit, spun exprertii. Ideal este că punga de cafea să stea într-un loc întunecat şi răcoros.

Acelaşi lucru se poate spune şi despre miere. Dacă o ţinem la rece, aceasta se va cristaliza mult mai rapid.

Nici ciocolata nu este bine să fie păstrată în frigider. Aceasta trebuie să stea la temperatuta camerei. Temperaturile scăzute o vor face să îşi schimbe textura şi gustul.

 

Leave a Reply