patru ore

Programul de patru ore pe zi are un impact benefic asupra angajaţilor şi duce la eficienţă ridicată. Productivitatea acestora creşte, iar nivelul de fericire se vede în munca depusă la birou, arată studiile.

Conceptul celor 8 ore petrecute la birou este de domeniul trecutului. Orele suplimentare oricum îţi cresc starea de stres şi duc în cele din urmă la sindromul de epuizare. Acesta se traduce prin eficienţa scăzută, deci bani mai puţini pentru compania care insistă să te ţină prea multe ore la birou.

Din ce în ce mai multe ţări tind să îşi reducă programul de muncă. Angajaţii se bucura de beneficii din plin şi sunt mai devotaţi companiei pentru care lucrează.

 

Studii recente arată că un program de patru ore pe zi poate creşte nivelul de eficienţă al angajaţilor la maximum

Cercetătorii îi dau exemplu pe Charles Darwin şi Charles Dickens. Aceştia refuzau să lucreze mai mult de patru ore pe zi, ştiind că doar astfel vor putea să dea ce e mai bun.

La fel se întâmplă şi în cazul angajaţilor.

Pentru o companie care pune accetul pe calitate şi lucrează cu proiecte, este bine ca angajaţii să fie folosiţi la potenţial maxim. Cercetări recente în acest sens au încercat să descopere care este formula succesului şi a eficienţei.

Se pare că un program de patru ore oferă mai multe satisfacţii la locul de muncă

Evident că descoperirea nu va fi pusă în practică foarte curând de marile companii.

Cu toate acestea, este o metodă de lucru de luat în caclul, spun experţii.

Un studiu care datează încă din 1950, de exemplu, a arătat că cei care lucrau 25 de ore pe săptămână erau la fel de productivi ca cei care lucrau 35. Cei din urmă, însă, erau cu 50% mai puţin productivi faţă de cei care lucrau 20 de ore pe săptămână.

 

Leave a Reply