Arhitecţii

Cum ar fi dacă în loc să fii prins în trafic în fiecare zi, te-ai… paraşuta la serviciu? Arhitecţii americani vor să construiască primul zgârie-nori suspendat de un asteroid.

Clouds Architecture a venit cu o propunere incredibilă: o clădire gigant, suspendată pe orbita unui asteroid.

Proiectul se numeşte Analemma şi ar putea fi alimentat cu energie din panouri solare situate în spaţiu. De asemenea, clădirea ar putea fi prevăzută cu un circuit semi-inchis care să tragă umezeala cauzată de ploaie şi de nori.

În timp ce unii spun că Analemma este mai degrabă o păcăleală de 1 Aprilie, alţii se declară impresionaţi de îndrăzneala proiectului.

Conceptul neconvenţional presupune că acest zgârie-nori să fie agăţat de un asteroid cu un cablu puternic, care să îl ţină suspendat. Astfel, locuitorii clădirii s-ar paraşuta ca să ajungă în mijlocul Manhattan-ului.

Arhitecţii vor să creeze spaţii pentru birouri, dar şi locuinţe şi camere de rugăciune

Turnul va fi fabricat şi construit în Dubai (unde altundeva) şi va fi asamblat deasupra Pământului. Specialiştii în arhitectură spun că pentru a construi această clădire, costurile vor fi de doar o cincime din cele ale unui zgârie-nori din New York.

Analemma Tower urmează să fie cea mai înaltă clădire din lume.

Iniţiatorii proiectului sunt aceiaşi care au construit igluu-rile pentru Marte, acolo unde ar putea trăi primii colonişti.

Oamenii de ştiinţă de la NASA spun că proiectul nu este imposibil. Este doar o chestiune de timp până când vor găsi o cale să captureze un asteroid şi să îl facă să ia traiectoria pe care şi-o doresc ei.

Leave a Reply