‘cetăţean turmentat’

Bărbatul era ferm convins că planul său ‘neobişnuit’ va da roade

Vremea frumoasă şi câteva pahare la bord l-au determinat pe cetăţeanul de origine turcă să îşi iniţieze planul de evadare.

Bărbatul s-a urcat pe bicicletă în toiul dimineţii si a făcut o plimbare atât de lungă cu bicicleta încât nici măcar nu a realizat câţi kilometri a parcurs.

Turcul a ajuns tocmai la graniţa Bulgariei cu România, la punctul de trecere al frontierei cu Mangalia.

Odată ajuns la punctul de trecere al frontierei, bărbatul probabil că şi-a spus: ‘daca tot am ajuns până aici, de ce să nu trec şi graniţa?’.

Zis şi făcut! Aventurierul s-a urcat înapoi pe bicicletă şi, fără să stea pe gânduri, a pătruns într-o porţiune de drum interzisă.

Poliţiştii de frontieră din Mangalia au crezut că nu văd bine în momentul în care l-au zărit pe turc în timp ce se plimba senin prin zona punctului de trecere.

Nici bine nu a apucat să parcurgă câţiva metri că un grup de poliţişti l-au şi imobilizat pe ‘cetăţeanul turmentat’.

Luat la întrebări de către poliţiştii romani, turcul speriat nu înţelegea nicio iotă

Abia după o oră, autorităţile au luat legătura cu o persoană care cunoaşte limba turca pentru a lămuri situaţia neobişnuită.

Aceştia au aflat în cele din urmă că bărbatul este originar din Turcia şi îşi doreşte să ajungă într-o ţară din Europa.

În momentul în care l-au întrebat de ce a ales să parcurgă acest drum pe bicicletă, motivul se pare că a fost ‘bugetul mai restrans’.

În cele din urmă, poliţiştii din Mangalia au hotărât să îl trimită înapoi în Bulgaria, acolo unde acesta figurează ca şi solicitant de azil.

‘Cetăţeanul turmentat’ s-a ales cu un dosar penal pentru că a încercat să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

Leave a Reply