Coreea de Nord GQ

Este una dintre cele mai puţin populare destinaţii turistice iar unii oameni ar eticheta-o drept ‘infricoşătoare’.

Liderii republicii comuniste a Coreei de Nord suspectează orice turist de peste hotare că le-ar putea zdruncina ‘raiul socialist’ construit cu greu.

Se pare însă că editorii publicaţiei americane GQ au reuşit să pătrundă în interiorul acestui ‘regat’ plin de mistere.

‘Anul trecut am vizitat Coreea de Nord pentru a scrie un material şi a face fotografii. Aceste imagini sunt doar o părticică neînsemnată obţinute în timpul turului destinat vizitatorilor. Totul este de faţadă iar momentele de umanitate sunt puţine’, a mărturisit scriitorul şi fotograful de la GQ America Adam Baidawi.

În ciuda filmelor aberante şi a documentarelor înfricoşătoare privind regimul promovat de dictatorul comunist Kim Jong Un, se pare că acest stat misterios poate fi, totodată, şi vizitat.

Potrivit materialului realizat de Baidawi, nimeni nu ştie că Phenianul este unul dintre cele mai curate oraşe ale lumii.

Orice colţ de stradă, clădire sau parc arată impecabil.

Ba mai mult, în ciuda zvonurilor, capitala Coreei de Nord este un oraş cât se poate de modern cu zgârie-nori, metrouri şi centre comerciale cât vezi cu ochii.

Partea întunecată a statului socialist devine cât se poate de evidentă în momentul în care jurnalistul american părăseşte capitala şi trece prin localităţile învecinate.

Acele mijloace de transport imaculate, cetăţeni îmbrăcaţi la patru ace şi clădirile opulente reprezintă un stil de viaţă cunoscut de o parte mult prea neînsemnată a statului.

În timp ce persoanele care trăiesc în Phenian se bucură de o viaţă relativ normal, locuitorii din zonele rurale nu dispun nici măcar de apă curentă.

Leave a Reply