Dacă vă aflaţi în categoria de reprezentante ale sexului frumos care cheltuiesc sute de euro pe creme şi loţiuni anti-imbatranire, trebuie să vă dăm o veste nu tocmai bună.

În timp ce dumneavoastră speraţi că aceste loţiuni ‘miraculoase’ să îngheţe timpul în loc, problema s-ar putea să nu fie la nivelul tenului.

Alimentaţia, în special preparatele pe care le serviţi la prânz, ar putea reprezenta factorul determinant atunci când vine vorba de aspectul pielii.

Potrivit unor medici dermatologi de top, ceea ce serveşti la masa prânz ar putea avea un impact major asupra tenului dumneavoastră iar deciziile nesănătoase v-ar putea lăsa cu cearcăne, riduri, acnee şi eczeme.

Câţiva experţi din industria de beauty ne-au împărtăşit câteva sfaturi legate de preparatele pe care ar trebui să le consumăm la prânz pentru a vă menţine tinere.

Din nefericire, variantele precum sandvişurile şi iaurtul nu sunt în meniu.

‘Glutenul poate fi extrem de dăunător pentru piele aşa că evitaţi pâinea, couscousul şi pastele’, spune Dr Yannis Alexandrides.

Ba mai mult, glutenul poate favoriza apariţia unor pete roşii sau zone mai închise la culoare, care nu vor putea fi tratate decât prin laser.

Deşi pare o opţiune relativ sănătoasă, iaurtul este şi el un duşman al tenului.

Se pare că iaurtul şi majoritatea lactatelor favorizează apariţia acneei şi a sebumului.

 

Leave a Reply